Przypadkowo trafiliśmy na konkurs „Zioła, ziółka.. pokroimy”. Myśleliśmy, że konkurs jest na stronie o zupełnie innych rzeczach, ale okazało się, że to strona o kulinariach i o … seksie (a właściwie o afrodyzjakach:-)). Zresztą zobaczcie sami!
Z tego powodu mamy dziś dla Was danie z kurczaka wzmocnione afrodyzjakami.
Kurczak z bazylią i chili
Składniki:
- 3 nóżki z kurczaka lub 3 piersi z kurczaka z kostką lub 6 „pałek” z kurczaka
- 4 duże posiekane czerwone chili bez nasionek
- 1,5 łyżki posiekanej świeżej kolendry
- 3 zmiażdżone ząbki czosnku
- 3 łyżki oleju
- 2 pokrojone w krążki zielone chili
- 2 łyżki sosu rybnego
- pęczek bazylii, porwany na małe kawałki
Sposób przygotowania:
- Kurczaka pokrój na małe kawałki, przy pomocy ostrego noża lub tasaka.
- Czerwone chili razem z kolendrą i czosnkiem zmiksuj na grubo w mikserze.
- Na rozgrzany w woku olej wrzucaj kurczaka i smaż na brązowo.
- Wyjmij kurczaka z woka.
- Wrzuć do woka mieszaninę chili, kolendry i czosnku i smaż kilka minut.
- Dodaj kurczaka, zielone chili i sos rybny.
- Smaż na średnim ogniu około 5-10 minut, aż kurczak będzie gotowy.
- Dodaj liście bazylii, przesmaż jeszcze chwilkę i podawaj z chlebem lub ryżem.
Smacznego.
Mamy nadzieję, że afrodyzjaki z przepisu zadziałają 😉
Wasza slodkokwasna.pl
Pingback: Wiemy, kto otrzyma krajalnice do ziół! | Na 1000 sposobów
Hhhehe ciekawe czy afrodyzjaki z przepisu dzialaja.
A fotka rzeczywiscie fajna, od razu ma sie ochote na jedzenie 😉
niezłe 🙂 Świetne zdjęcie!