Jedzcie i… ten, tego… róbcie fajne rzeczy

Oceń ten wpis!

Przypadkowo trafiliśmy na konkurs „Zioła, ziółka.. pokroimy”. Myśleliśmy, że konkurs jest na stronie o zupełnie innych rzeczach, ale  okazało się, że to strona o kulinariach i o … seksie (a właściwie o afrodyzjakach:-)).  Zresztą zobaczcie sami!

88dae898eb3515cd272d988108bbacc3 Jedzcie i... ten, tego... róbcie fajne rzeczy

Zioła, ziółka... pokroimy:)

Z tego powodu mamy dziś dla Was danie z kurczaka wzmocnione afrodyzjakami.

Kurczak z bazylią i chili

fot marszull com DSCF3044 200x300 Jedzcie i... ten, tego... róbcie fajne rzeczy

Kurczak z bazylią i chili

Składniki:

  • 3 nóżki z kurczaka lub 3 piersi z kurczaka z kostką lub 6 „pałek” z kurczaka
  • 4 duże posiekane czerwone chili bez nasionek
  • 1,5 łyżki posiekanej świeżej kolendry
  • 3 zmiażdżone ząbki czosnku
  • 3 łyżki oleju
  • 2 pokrojone w krążki zielone chili
  • 2 łyżki sosu rybnego
  • pęczek bazylii, porwany na małe kawałki

Sposób przygotowania:

  1. Kurczaka pokrój na małe kawałki, przy pomocy ostrego noża lub tasaka.
  2. Czerwone chili razem z kolendrą i czosnkiem zmiksuj na grubo w mikserze.
  3. Na rozgrzany w woku olej wrzucaj kurczaka i smaż na brązowo.
  4. Wyjmij kurczaka z woka.
  5. Wrzuć do woka mieszaninę chili, kolendry i czosnku i smaż kilka minut.
  6. Dodaj kurczaka, zielone chili i sos rybny.
  7. Smaż na średnim ogniu około 5-10 minut, aż kurczak będzie gotowy.
  8. Dodaj liście bazylii, przesmaż jeszcze chwilkę i podawaj z chlebem lub ryżem.

Smacznego.

Mamy nadzieję, że afrodyzjaki z przepisu zadziałają 😉

Wasza slodkokwasna.pl

  1. Pingback: Wiemy, kto otrzyma krajalnice do ziół! | Na 1000 sposobów

Skomentuj olawola Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *