Dzisiaj krótko i na temat. Zbliża się weekend, czas coś zjeść porządnego. A że klimaty helloweenowe w koło, to my też idziemy w tym kierunku. Ale nie będzie żadnej ściemy tylko proponujemy serce na surowo. Dajcie znać jak Wam się widzi ten przepis. Bo jak dla nas jeden z najlepszych tatarów jakie znamy!
Tatar z serca wołowego
Składniki:
- 500 g serca wołowego
- 2 łyżeczki sosu sojowego
- 1 łyżeczka pieprzu
- 3 łyżki kaparów
- 1 łyżka srirachy
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/2 czerwona cebula posiekana drobno
- 1 żółtko (opcjonalnie)
- 1 papryczka chili posiekana (opcjonalnie)
- oliwa do polania
Sposób przygotowania:
- Serce oczyścić z żyłek, pokroić na mniejsze kawałki i posiekać.
- Dodać sos sojowy, pieprz, srirachę i sól i cebulę.
- Wymieszać dokładnie.
- Dodać kapary, polać oliwą i udekorować (lub wymieszać) żółtkiem.
- Podawać z pieczywem (albo i nie)
Smacznego!!!!
Wasza slodkokwasna.pl
Bardzo oryginalne, nigdy wcześniej nie widziałam tatara z takiego mięsa.
czesc dobra miejscówka 🙂
Mega fajnie dużo przepisów na różne pyszne potrawy. Czekam na projekt swojej kuchni od https://projektowanie-wnetrz-online.pl i na pewno będę gotowała te wszystkie pyszne potrawy
hej
Super przepis, który na pewno wypróbuję w najbliższej przyszłości! Uwielbiam mięso, więc na pewno mi zasmakuje. Muszę jednak najpierw skończyć remont kuchni. Dalej niestety nie wiem jaki sprzęt zamówić do mojej wyspy kuchennej.